~Mari Berdoa~

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Ya Allah!!..bukakanlah..pintu2 kebaikan.pintu2 keselamatan.pintu2 kesihatan.pintu2 nikmat.pintu2 keberkatan.pintu2 kekuatan.pintu2 cinta sejati.pintu2 kasih sayang.pintu2 rezeki.pintu2 ilmu.pintu2 keampunan dan pintu2 syurga.

Ya Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Monday, January 5, 2009

Cuti..Cuti..

Assalamualaikum....slamat pagi..ari ni abes satu badan saket..adehh..malas plak rase nk keje..rase nak lepak umah jerkk..huhuhu..sabtu lepas aku p ipoh same2 ngan k.aziah n badar..yang mane perjalanan ni fully sponsored by kak aziah..trima kasih aku ucapkan kepada beliau..x pnah lak bercuti kat ipoh nih..bese lalu jerk..x nah lak singgah2 atau pun bermalam..kitorg gerak dr alpha lebih kurg 7 pagi..tu pun sbb aku yg lewat..hehe..sori lerr..kat sana kitorg bermalam kat umah sedara beliau di Tambun..sampai kat sana awal la jugak..antara kol 10 or 11 cam tula..aku lupe plak..ehehhe..
Ari tu asyik ujan jerk..dari Alpha lg,..ujan x henti2 n x nampak pon tanda2 nak brenti..tengahari kitorg makan kat umh sedara beliau jugak..best jugak masakan diorg..aku blasah jerk..lepas makan lak kitorg p Lost World of Tambun..walaupun ari ujan..kitorg tetap pegi jugak..yela..sbb awl2 lagi mmg da plan nak p sana..nak masuk sana kene byr rm25 utk adult..kanak2 belas2 hinggit jerk..kire syok jugak main2,..mandi2 kat dalam tuh..yg x bestnye aku x sempat merakamkan aktiviti kitorg kat dlm tu memandangkan sume org nk masuk air n x de org nak pegang2 barang nih..tambahan lak ari ujan..so,.sume brg2 kitorg simpan dlm locker jerk..ape2 pon kitorg enjoy jerkk...walaupun kat dalam x berpeluang amik gambar..kitorg sempat gak snap beberape gambar kat luar time nak balik..





Belah malam lak..bob ajak p men bowling kat ipoh parade ..kitorg follow jela..mula2 aku rs cam malas nk men..x rase excited pon..pas tu diorg ajak gak men..ngan k.aziah skali kene men..ehehhe..tula kali pertama beliau men bowling..aku pn ape lg..join jugak..bile da men tuh..syok la plak..ehhehe..asyik gelak jerkk..
Lepas tu kitorg p pekena 'nasik goreng bomoh' plak..hehe..unik kan nama menu tuhh..kat bdr ipoh gak..tapi aku x tau lak nama kedai tuh..satu lagi 'nasik goreng keramat'..ehehe..sedap gak..kire menu mmg femesla kat situ..nanti aku post kan gambarnye..Abes makan,..kitorg p jalan2 kat Gerbang Malam..ala2 downtown katenye..tapi x bli ape2 pun..lbh kurang 1 lebey kitorg pn balik umah..aku da ngantuk sangat..balik2 jerk trus tdo..zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...
Ari ahad kol 2 ptg..kitorg bertolak balik ke alpha..adehhh..abes saket2 satu badan..


2 comments:

  1. tq menemani akak ye..nanti kita pi lagi...kita ambik gambar kat dlm puas2 he he

    ReplyDelete